Головна / Рецепти / Данський картопляний салат з кропом і йогуртовою заправкою

Данський картопляний салат з кропом і йогуртовою заправкою

Данський картопляний салат з кропом і йогуртовою заправкою  — рецепт від Деївської

Данія — це не тільки справжнє Королівство та батьківщина чудового казкаря, а й чудова скандинавська кухня — повна протилежність американському «фаст-фуду», яка готується без поспіху, без зайвої екзотики, з традиційних продуктів і за старими перевіреними рецептами.

Данська кухня заснована на старих традиціях. Її найпоширенішими продуктами завжди були свинина, овочі і риба, а найулюбленішими методами приготування — соління, копчення і варіння. Як говориться, нічого зайвого — типова Скандинавія.

Процес приготування:

  1. Зваріть картоплю в каструлі з киплячою підсоленою водою до м'якості приблизно 15 хвилин. Злийте воду і злегка остудіть. Поріжте на тонкі скибочки.
  2. У мисці змішайте йогурт, майонез, дрібно нарізану цибулю, каррі, гірчицю і сіль. Додайте картоплю, дрібно нарізаний кріп і перець. Акуратно перемішайте.

Як приготувати майонез

Інгредієнти:

  • гірчиця
  • олія Деївска рафінована
  • перець
  • сіль
  • лимон
  • 3 яєчні жовтки
  1. У чашу блендера покладіть яєчні жовтки і додайте ложку діжонської гірчиці. Збийте.
  2. Тонкою цівкою додайте олію. Збийте в густий соус. 1 яєчний жовток може емульгувати мінімум 100 мл олії.
  3. Заправте соус лимонним соком, посоліть, поперчіть. Вбийте приправи в готовий майонез.
  4. Якщо соус видався густим, можна додати 1-2 ложки будь-якої рідини (холодної води, вина, лимонного соку) і вбити в соус.

Всім смачного разом з Деївською!