Головна / Рецепти / Хрустка качка з пивом і грибами

Хрустка качка з пивом і грибами

Хрустка качка з пивом і грибами — рецепт від Деївської

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт Баварської національної кухні. У Баварії справжній культ пива, а місцеві жителі спокійно вживають його протягом дня. Звичайно, в якості закуски до пива корінні баварці віддають перевагу м'ясу — це свиняча рулька, сардельки зі свинини і телятини, традиційні білі ковбаски або хрустка качка.

Кількість порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 випотрошена качка (близько 2,75 кг)
  • 3 ст. л. прянощів
  • 1 ст. л. свіжого листя орегано
  • сіль і перець
  • 2 ст. л. олії Деївська для смаження
  • 2 великі цибулини
  • 500 г печериць
  • 1 булка
  • 2 ст. л. топленого масла
  • 0,2 літра пива
  • 3 морквини
  • 1 невелика цибуля-порей
  • 1 яблуко
  • 1/8 літра яблучного соку
  • 500 г сметани

Додатково: кухонні нитки, термометр для жаркого.

Процес приготування:

  1. Качку вимити зсередини і зовні, обсушити. Потім ретельно її натерти зсередини і зовні сумішшю з прянощів, орегано, солі, перцю і олії.
  2. Почистити і дрібно нарізати цибулину. Почистити і тонко нарізати гриби. Батон порізати на дрібні кубики.
  3. Нагріти на сковорідці олію Деївська і припустити в ній порізану цибулю. Додати гриби, добре підсмажити і залити 0,1 літра пива, додати хлібні кубики, перець і сіль і отриманою сумішшю нафарширувати качку. Качку привести в форму і закріпити за допомогою кухонних ниток.
  4. Розрізати на 4 частини другу цибулину. Почистити моркву. Розрізати її на шматочки розміром 2-3 см. Вимити цибулю-порей і порізати на шматочки довжиною 3-4 см. Яблуко розрізати на 8 частин і витягнути з нього серединку.
  5. Духовку нагріти до 200 °C. У великій жаровні розтопити топлене масло і обсмажити в ньому качку з усіх боків. Потім додати овочі, трохи обсмажити їх разом з качкою. Потім залити пивом і яблучним соком. Закрити жаровню кришкою і тушкувати на нижньому рівні духовки протягом 50-60 хвилин. Температура всередині качки повинна бути відповідно до показань термометра 90 °C.
  6. Готову качку залишити у вимкненій духовці, щоб не охолола. З бульйону, в якому тушилась качка, зняти жир. Бульйонні овочі перетворити в пюре за допомогою блендера, перемішати, додати сметану. Розділити качку на частини і подати окремо від соусу. Як гарнір подавати картопляні галушки і тушковану червонокачанну капусту.

Всім смачного разом з Деївською!