Головна / Рецепти / Лангош – смакота по-словацьки

Лангош – смакота по-словацьки

Лангош — рецепт від Деївської

Якщо ви завітаєте до Словаччини і побачите туриста або місцевого жителя з якоюсь смакотою в руках, то знайте – це лангош. Готується він просто, а смакується добре. Так чому б не приготувати цю страву в домашніх умовах?

Процес приготування:

  1. Із 100 г молока, дріжджів і цукру готуємо закваску.
  2. Беремо 300 г молока, борошно та закваску і готуємо тісто.
  3. Потім з тіста робимо кульки. Залишаємо на 10 хвилин.
  4. Кульки з тіста розкатуємо до форми коржика діаметром трохи менше, ніж дно сковорідки (30 см).
  5. У сковороду додаємо олію Деївська рафінована (приблизно 2-3 см) і смажимо лангош до золотого кольору.
  6. Гарячі лангоші змащуємо протертим часником, розведеним в невеликій кількості води.
  7. Можна додати кетчуп, сметану, тертий сир або бринзу .... І, звичайно, посолити за смаком.

Всім смачного разом з Деївською!